go Malaysia !

lama dah tak update . :) dah tak tahu nak story ape sebenarnya , sabar je la dapat blogger macam ni . pemalas ! for start new story kita cerita sikit pasal sea games yang sekarang tengah berlangsung kat indonesia , sekarang atlet² tengah berkerja keras mengejar emas , hope mereka berjaya . tapi yang tak sedapnye dihati nie orang² kat indon tu tak respect pada negara kita . tak tahu la kalau negara kita je kan .kita punya la sokong industri dari negara dyeorg. kat astro tu siap ada indo pack lagi tau. kita nie je melebih² sokong tapi dyeorg. sampai time lagu kebanggaan kita berkumandang dyeorg buat bising , kalau korang perasan time bola sepak tu Malaysia vs indon .dah la buat bising , then tak pasal² coach dye kena halau keluar padang yow! aduh! ape yang tak kena nie? dalam hati usah cakap la membaranye.tapi kenangkan jiran sabarkan hati . lagi satu time badminton, tah la tak tahu la Malaysia nie lawan dengan player mana, gelanggang bising yang amat. macam mana la players nak tumpu. respect la sikit. bukan lama sekejap je. benda nie bukan kena pada players je kat media & penyokong Malaysia ok. kat penyokong singapore boleh korang layan leklok asal kami tak boleh? hai cepat la habis sea games nie, dah tak sanggup rasanya nak tgk orang² Malaysia kena macam nie . :(
p/s : to harimau muda please do your best and to KFCM tolong jaga gawang kita,
gawang kita , maruah kita !

stupid men !

lelaki , jangan guna kata-kata untuk kaya ,
lelaki , jangan buat tak tahu macam sesuatu tidak berlaku .
lelaki , hentikan kata manis untuk jatuhkan aku .
lelaki , tolong jadi matang .
lelaki , jangan buang masa aku .
lelaki , jangan ingat aku bodoh .
lelaki , peluang kedua ? oh no ! tiada untuk itu .
lelaki , bukan semua "lelaki" macam kamu .
lelaki , " i HATE u"
lelaki , aku akan tumbuk muka kamu kalau kamu cuba ganggu aku .
lelaki , kamu dayus ! pengecut ! bodoh etc ~
last but not list
lelaki , u go to hell !

ramadhan datang lagi

Assalamualaikum . Lama rasanya tak mengupdate blog tercinta ni . Almaklum macam biasa , saya busy mengalahkan menteri , sedangkan menteri pun ada masa nak mengupdate apa-apa yang berlaku pada waktu dan ketika tu . Now dah bulan ramadhan . Bulan yang ditungu-tunggu seluruh umat islam kat dunia ni . Tak terkecuali saya . Memang saya nanti-nantikan bulan ramadhan dan mengharapkan bulan ramadhan kali ni membawa seribu keinsafan dalam diri saya . Saya cuba lupakan pekara-pekara lalu dan mencuba bina hidup baru . Hari ni dah masuk 3 ramadhan , saya belum berkesempatan lagi untuk menunaikan solat sunat tarawih kerana komitment pada kerja . Harap-harap dapat la buat sebelum ramadhan melabuhkan tirai . Tahun ni pada mulanya nak beli baju raya warna merah . Kenapa merah ? Sebab nakkan kelainan . Tiap-tiap tahun warna yang sama je kadang-kadang jemu juga . So kita tukar angin . Ambik kaler merah . Tapi saya tak nak membazir . Tahun ala-ala kadar je pesiapan . Lagipun awal lagi . Tahun alamatnya saya kena sediakan duit raya utuk adik and anak-anak buah . Sebab mak sedara dia orang dah kerja . Hahaha . Raya tahun macam-macam plan kena buat . Harap-harap plan berjalan dengan lancar . Semoga ALLAH permudahkan urusan ku . So sampai sini dulu untuk entry kali ni . Ada masa kita jumpa lagi ~ (^^)

hello agian

lama dah tak update . hoho . tapi masih tak lupa email or password . tapi benda la in yang lupa . sungguh memalukan . shoot ! abis macam mana nak kuar duit kalau number pin lupe ! adoi ! saba je la . very bad day . ape-ape pown saya nak wish salam ramadhan .

Nora Elena


ah ! sekarang memang demam cerita Nora Elena kat tv3 tu
termasuk lah saya ,
cerita tu 70% di adaptasi dari novel kasih yang suci by meen zulaikha ,
walaupun tak sempat follow sangat time pukul 7 .
tapi nasib baek la teknologi zaman nie dah canggih ,
malam² saya buka tonton . layan je tengok sesorang .
nak ulang berape kali pown boleh .
mesa mule² drama tu start dapat je tahu di adaptasi .
satu teluk intan saya pusing cari novel tu ,
compom la hampa . novel tu da lame .
nyesal pulak tak beli dulu .
mule² tu tak sabar tunggu filem ombak rindu keluar .
tak sangka pulak nora elene ni pown dari novel ,
just tukar name je .

saya bile dah minat tengok drama tu mula la follow pelakon² yang berlakon dalam drama tu kat twitter .
seronok tau . kalau dapat artis² yang sporting .
dulu time minat asmara follow juga si melati tu and asmara .
tapi sayang melati je yang sporting reply twit dari peminat .
yang asmara tu pulak hampeh ,
now dah demam nora elena , ape lagi follow la pula Aaron Aziz dengan Siti Saleha .
just follow , tak harap pown dyeorang balas twit saya .
tapi ternyate dyeorang sproting sangat .
first sekali aaron aziz , dye ade twit ,
like sape nak dye follow just tell him .
so saya twit la balik macam nie

"i want aaron aziz follow me to"

real² dye follow .
oh ! sungguh teharu . dye tak sumbong pown ,
tu yang best .
then baru nie saya twit berbunyi mcm nie .

today is saturday , tomorrow sunday , day after tomorrow ? yeah ! monday ! date with and in

tak sangka pulak lepas tu siti saleha RT twit saya .
best tau .
now kene tido . sok tak ngantok ,
nak tengok next episode nora elena .
nite guys !

alhamdulillah .

alhamdulillah . after berminggu² saya lihat blog ini secara jauh ,
kerana tak dapat nak masuk because of email .
akhirnye ia kembali kepangkuan saya pagi nie .
syukur sangat² .
so malam nie banyak nak cerita ,
happy , sedih , marah semua mixed jadi 1 .

seronok sangat , macam nak lompat tinggi² je sekarang .
akhirnye impian yang sekian lame ku nantikan menjadi milik saya .
saya punye . until now saya tak percaya memiliki dye
ini dye


ya allah macam mimpi je dapat bende nie .
now ia la baby saya .
alhamdulillah .

i'm free


Saya gembira dengan hidup saya sekarang .
Saya ada baba yang sayangkan saya ,
saya ada mama yang memahami dan menjadi sahabat paling baik yang pernah saya miliki
dan saya ada adik-beradik with a strong family relationship.
saya gembira dengan semua itu .
walaupun tiada manusia bernama lelaki disisi .
i'm ok with that .
sometimes i feel jealous see my sister and my twin brother have couple .
but i dont .
perasaan tu hanya seketika .
kalau perasaan itu muncul saya akan cari mama saya
we talk about everything ,
untuk buat saya lupakan ape yang sedang saya rasa .
itu terapi untuk saya .
kalau mama saya ada kerja .
kadang ²
saya akan duduk dalam bilik dan menangis .
kadang²
saya cari cousin saya .
begitu cara saya luahkan kesunyian saya.
mungkin orang cakap bodoh je menangis .
but that way make me relex .
lepas dah puas nangis , saya cari novel . baca .
kalau tak pown saya tulis diari bucuk saya .
lepas tulis saya nangis balik .
saya suka dengan cari itu .
tapi lama dah saya tak menulis .
saya cuba terapi yang terbaru .
terapi sibukkan diri sengan tugas² harian saya .
saya lebih tenang macam tu .
now i can feel the freedom in my self .

my future boyfriend i will wait you forever
until you came to me then say you love me .
and i will say i love you to !

kalau rasa macam saya
try salah satunye
see at next entry

love

lame dah rasenye tak menulis or menyentuh blog nie .
kecian kat blog nie terabai sebentar .
story untuk hari nie
ape ye ?
hrmm , pasal hati .
selagi aku tak jumpa pujaan hati selagi tu aku akan bercerita pasal hati .
tak tahu kenapa aku akan rase tertekan bile tengok orang sekeliling
dah ade orang sayang .
aku ? hanya mampu tengok dan bersabar .
tapi tak tahu sampai bile kesabaran aku ni dapat bertahan .
aku dah berjanji yang aku akan tunggu ,
coz yang aku tahu kalau kita cari cinta , tak lama cinta kan pergi dari kita .
orang kata biar cinta tu datang sendiri ,
itu lebih baik .
aku sentiasa berpegang pada perpatah

"jangan perigi cari timba"

paling tak suka kalau orang cop aku macam tu .
rase diri nie dah tak ade harga diri ,
mungkin kowt sampai sekarang aku tak ade teman .
mungkin .

tapi kita mencari teman untuk sehidup semati pown biarlah suka same suka
tak susah kemudian hari ,
aku tak nak kalau dipaksa kahwin dengan orang yang aku tak suka ,
dan tak kan kahwin dengan orang yang tak cinta kan kita .
tengok contoh macam prince charles sanggup tinngalkan lady diana
sebab kekasih lame , tragis gile kisah lady diana .
so cari la cinta sejati untuk jadi peneman selamenye .
;))

luah apa yang dirasa


oppssss !~
ayat pertama keluar bile tangan memetik kekunci ajaib ,
yang berada didepan mata .
dengan suasana kegelapan dan lagi kesejukan .
hanya berseluar pendek dan berbaju tido .
*kantoi . hahaha
ingatkan malam nie malas nak update blog .
coz tak ada topik langsung dalam pale hotak yang tak berapa nak waras lagi .
selepas maharungi hari yang sangat memenatkan .
tapi saya gagahkan diri untuk menulis juga .
kerana . . . . .
let it be secret .
menggunakan topik semalam .
salah ke saya menyewarakan apa yang saya rasa ?
itu cuma pendapat .
saya memberi pendapat sebab saya dah lalui apa yang orang tu rasa .
saya muda orang itu juga muda .
tapi saya rasa saya lebih lalui waktu muda dulu sebelum orang tu .
saya menulis apa yang saya rasa dan apa saya patut tulis .
kita dengar kita story .
salah ? saya rasa itu tak salah .

" kalau tak ada angin masakan pokok bergoyang "

itu yang saya nak tekan kan disitu .
saya tak hipokrit . bermuka² depan orang .
saya tak suka saya cakap saya tak suka .
maaf sangat . saya paling pantang ahli keluarga saya diperlaku begitu .
tak kiralah awak bukan buat pada saya .
tapi bila ada berkaitan dengan anak HASNOL semua akan merasai benda yang sama .
saya tak suka bila apa yang tak dicakap atau diungkap
dibuat cerita untuk orang lain belaga .
*luah apa yang dirasa

saya cuba jadi matang untuk saya dan orang sekeliling saya .
saya sayang orang tu saya sayang semua .
apa yang saya beri atas satu nasihat .
bukan untuk fight or whatever
terpulang . i love and respect your family .
and please respect mine to .

we same but different
macam rambut sama hitam
tapi hati lain² .

good luck with what you went through after this.
no hurt feelings.
Chill !
be a strong girl ANIS
see next entry xoxoxo

dont play²


hye² . update lagi setelah mengabaikan blog ini .
seperti biase sibuk dengan urusan dunia
yang takkan terhenti sampai waktunye .
so now we start the story .
saya menulis disini bukan la nak salahkan dengan apa yang berlaku pada diri saya
serius tak . tak salah kan qada' qadar yang
telah tersedia untuk saya .
cuma kadang² tidak berpuas hati kepada orang yang suke mempermainkan perasaan orang lain.
saya tak cakap saya terlalu baik untuk semua orang yang ada disekeliling saya .
tapi saya CUBA jadi yang terbaik .
begitu jugak awak semua .
mungkin saya pernah lalui apa yang awak lalui sekarang .
dikelilingi kaum adam yang mengiginkan awak .
ye saya tahu , seronoknye situasi itu . ramai yang
sudi memberi kasih sayang ,
perhatian , kadang² sanggup berhabis untuk awak .
seronokkan . memang seronok .
tapi keseronokkan itu hanya seketika .
sampai satu tahap awak tak dapat melayan kesemua kaum adam yang inginkan awak .
akan sampai satu tahap kaum adam tu mintak yang apa tak terlintas dalam pemikiran kita .
tak semua kaum adam begitu . sesetengahnye .
yang sesetengah lagi mungkin akan tarik diri dan
blaa lagi tanpa memaafkan awak sampai bila² .
mahu macam tu ? mesti tak mahukan .
kita mesti nakkan yang ikhlas menerima kita seadanye .
yang menghormati kita sebagai kaum hawa .
yang menghargai kita kaum hawa yang lemah ini .
dan dapat bimbing kita kejalan direhdai ALLAH .
siapa yang tak nak macam tu . saya tahu semua mahukan .
tapi kita perlu jadi orang yang pandai hormati orang yang kita berkawan .
jika kita berkawan ramai , cari yang terbaek .
kalau tak mahu kata kan tak mahu .
jangan simpan dia untuk jadi spare parts awak .
kalau awak tak dapat yang awak mahukan awak ambil dia .
tak . . salah tu . cuba kata awak dapat ape yang awak mahukan . ?
apa yang akan awak akan perkatakan pada yang menanti awak . ?
kalau dia terlalu kecewa dan tak berfikiran waras .
terus terjun longkang . hahaha .
kalau longkang tak pe lagi . kalau terjun banggunan
dengan perkata senangnye suicide macam mana ?
siapa nak menjawab . awak ?
of course la awak tak mengaku .
sebab awak tak nampak ape yang awak dah buat dekat dia .
tu sebelum terjadi apa² yang tak diinginkan
kita kena guna otak yang ALLAH dah beri pada kita .
kalau tak mahu katakan NO .
dengan perkataan yang berhemah .
seperti

"u deserve a better girl , saya tak layak untuk awak."
( pinjam ayat ika .)

itu lah contoh tolak dengan cara baik .
takkan siapa yang akan simpan dendam pada awak .
nasihat saya , fikir dulu sebelum mengecewakan banyak hati .
kalau awak still single macam saya ^^
belajar untuk redha dengan apa yang awak lalui .
percaya setiap apa yang berlaku ada hikmahnye .
ALLAH akan kurniakan yang terbaik untuk kita . (^-)V
BELIEVE!
so DONT PLAY² ha !

see at next entry
xoxoxo


heart with Asmara 2


nak story ckit . dulu saya tak berape layan sangat cerita asmara .
tp follow la ckit² . tahu la ape jadi ,
tahu jugak la jalan cerita
now tak sangka ade sambung .
layan terus sampai ulang² tengok kat . tonton
suke tengok asmara ( Shahz Jaszle ) and melati ( Faralyna Idris )
nampak shuweet sangat .
dari asmara musim lepas lagi suke tengok dyeorang .
tapi sakit jiwa tiap kali nak tunggu hari selasa .
rase lambat sesangat . tu yang duk ulang layan kat tonton .
lagu² kat dalam asmara pown sedap² .
tapi paling tak best main cinta 3 segi pulak .
sakit jiwe woO .
so kene tunggu la ke sudahan nye .
nie aku siapkan sinopsisnye .

Sinopsis Drama Asmara 2 (tv3)
Mungkinkah Asmara akan kembali kepada kekasih pertamanya, Melati selepas Zaliya meninggal dunia? Persoalan yang telah mengakhiri siri drama ASMARA ketika menghiasi slot Lestary pada 31 Ogos – 30 November, 2010 bukan sahaja menerima ‘rating’ atau kadar tontonan yang tinggi pada 3.1juta penonton malah ramai yang mahukan siri popular tersebut disambung seterusnya mengetahui pilihan hati Asmara.

Lanjutan daripada musim lalu, Asmara seperti kehilangan semangat dan menjadi murung. Nek Mah sentiasa mengingatkan Asmara tentang tanggungjawabnya kepada Adam (anak Zaliya). Zaliya yang dianggap sudah meninggal dunia sebenarnya berada dalam koma kerana Sahlan sengaja menyembunyikannya daripada pengetahuan Asmara. Sahlan mahu menyingkir Asmara daripada kehidupan Zaliya buat selama-lamanya dan enggan mengakui Adam sebagai cucunya.
drama asmara 2
Selepas tiga bulan, Asmara mengambil keputusan untuk mengahwini Melati atas desakan semua dan demi Adam. Pada hari perkahwinan Asmara dengan Melati, Zaliya sedar dari koma. Zaliya kecewa kerana Asmara menganggapnya sudah mati dan anaknya kini dalam jagaan Asmara. Zaliya memulakan kehidupan baru dengan semangat positif atas bantuan kakaknya, Tria.

Asmara sibuk menguruskan syarikat ayahnya namun tidak disenangi oleh adik-adik tirinya, Fikri dan Zira. Mereka menganggap Asmara sebagai musuh yang mahu membolot harta. Melati pula menyambung pelajaran di peringkat Sarjana. Melati bertembung dengan Zaliya tetapi Zaliya memperkenalkan diri sebagai Suhana. Zaliya tidak dapat mengawal perasaan diri daripada mengintip kehidupan Asmara dan Melati.

Tria berkenalan dengan Ferhad (Fezrul Khan), seorang pemuda yang baru balik ke Malaysia selepas tinggal di luar negara selama 20 tahun. Ferhad mendampingi keluarga Tria termasuk Zaliya untuk mendapatkan maklumat Adam. Rupa-rupanya Ferhad ialah abang kepada Raziq dan merancang untuk membunuh Adam selepas ayahnya mewariskan harta kepada Adam.
drama asmara 2
Asmara terserempak dengan Zaliya tetapi Zaliya berjaya menyembunyikan rahsianya. Sejak itu, fikiran Asmara terganggu kerana wajah Suhana saling tidak tumpah seperti Zaliya. Melati yang kini sudah hamil sedar bahawa Asmara masih mencintai Zaliya. Masing-masing sengsara dengan perasaan cinta, cemburu dan prasangka tanpa menyedari muslihat Ferhad yang akan membahayakan nyawal si kecil yang tidak berdosa. Apakah Zaliya akan berterus-terang dengan Asmara? Masih adakah peluang kedua bagi Asmara dan Zaliya?
drama asmara 2

happy anniversary


happy anniversary
mama and baba .
semoga pekenalan 26 tahun dan bahtera yang telah dibina selama 24 tahun
ini kekal selama²nye .
ameen .
sayang mama and baba ketat²
^^

time to start a new life .

ola ! lame dah tak update blog .
kekeringgan idea la .
maaf and mohon ampun .
hehehe .
nie nak story . lepas wedding nani
rase dapat bernafas dengan lapangnye .
semuanye dah s
elesai .
alhamdulillah .
banyak jugak la duit gaji terbang time nani nak kahwin .
hahaha . it's ok .
untuk kepuasan diri jugakkan .
lepas tu busy balik dengan kedai .
macam biase keje³
kembali kepada asal .
hahaha . tak buleh cuti lame² .
now kene pk nak p ambik handphone yang baru baek tu .
hurmmm . . . duit lagi anis . ^^
(story lari tajuk pulak .)

kembali pada asal (tajuk)
setiap orang ade impian .
semua impian .
macam tu jugak saya .
saya teringin nak pakai jubah .
pakai tudung labuh .
hahaha . impian pelik buat gadis zaman sekarangkan .
tapi itu la impian saya .
dulu saya pernah free hair .
sekejap . about 1 year je .
then saya pakai tudung balik .
sebab saya rase lelaki selalu ambil kesempatan pada gurl² freehair nie .
dyeorg ingat semua gurl sosial kew ?
now saya berazam tak mahu buka tudung saya lagi
insyallah . ^^
tapi tak tahu bile saya berpeluang pakai macam tu .
lepas kahwin nanti myb .
doa²kan lah .
semoga allah lorongkan .
^^
bagi permulaannye saya cuba

harus miliki ! .

OMG !
bile pemborosan bermula .
saya dah jumpe .
finally .
can wait to confirm untuk ambik 3 barang² nie .
hopefully ia berjalan dengan lancar .
saya perlukan nye .
sekarang . !
dah dapat bayangkan pergi sambut birthday baba kat grand dorsett
dengan semua barang nie .
TOLONG !
tak tahan dah .
dah tunggu pagi dah .
tolong adakan barang² nie untuk saya .
perlukannye . !
harus miliki ya !




pix credit - http://www.dehotshop.com/ and Qaini Shoppe II

see next entry
xoxoxo

nak yang tu ^^

hai . lame dah tak update .
now busy cari handbag baru .
try jugak cari yang online .
tapi tak tersuke dihati
hahaha . now dah mule percaya dengan jualan online .
goOd for me and not goOd for me jugak .
banyak risikonye .
tapi saya tak boleh tunggu untuk handbag baru
untuk jangka masa yang lama .
nak tunggu sampai 15/4
it to long time .
nampak membazir betul kan .
tapi bile shopping macam nie dapat hilangkan tekanan .
tekanan ? ape la sangat setakat duduk kat kedai tu .
tapi bosan layan dengan customer yang sangat² la cerewet .
adoi ! hari tu saya dah beli 1 jubah secara online
untuk pakai time kahwin my aunt .
then beli dekat 5 pasang shawl . kebanyakkannye color purple .
gilekan . itu coz nak padankan dengan baju .
bile mama bagi pendapat tak cantik la ,tak elok la .
mula la panas punggung . nak beli shawl baru .
bosan jugak kaka kedai tu tengok muka yang same .
beli pown color same jugak .
hahaha . sekarang dah complete .
jubah , shawl and kasut .
ingat nak la handbag baru yang macam nie
kalau dapat sumpah ! pueh hati wooO !
sumpah geram tengok beg nie .
saya tetap akan bersabar untuk handbag yang nie .
untuk mase yang tak sampai sebulan lagi !
harus bersabar . kalau dapat kasut macam nie pown ok jugak kan .

yang banyak tali tu !
aduh sangat la gian saya untuk membeli belah .
gile² ! macam mana nie .
sabar² . tunggu la for next month !


kalau dapat semua color nie lagi best !
arrrgghhh ! anis saving banyak³ duit untuk bulan nie !
next month nak borong ini beg !

see at new entry
xoxoxo

p/s : saya sangat gile shopping . ^^

maaf


hye . baru chat dah stop .
saya salah cakap ke ?
maaf la , tak sengaje .
lagi pown tak ade la salah saya cakap macam tu .
kalau tak jemput ape pulak katenye nanti .
kalau itu buat dye tak replay chat tu
saya mintak maaf sesangat.
tak ade niat nak jahat mulut or nak buat pape .
mungkin agak kasar .
tapi tak ade niat buruk pown .
depends on what u want to think about me , the most important i be my self
tapi dye pown bukan nak sangat chat dengan saya .
isi masa malam nie je .
coz tak ade orang nak teman .
orang yang selalu teman dah tido .
paham sangat . tapi it ok .
saya memang dicari dikala bosan .
tapi pelik kenapa saya ?
semua yang nak pasang dua dalam dunia percintaan
menjadikan saya yang ketiga .
why ?
saya tak mahu ganggu hubungan sesiapa pown .
mengerti saya . kalau saya ditempat dye juga
saya tak mahu benda yang same .
saya mahukan dye seorang dalam hidup saya .
tolong berhenti jadi seorang yang hipokrit .
saya meluat dengan tipu helah seorang lelaki .
kadang² saya letih untuk mendampingi lelaki seperti itu .
hargailah apa yang ade sekarang .
jangan menyesal tak sudah dengan ape yang berlaku nanti
kadang² saya penat jaga hati orang .
tapi orang tak pernah nak jaga hati saya .
sabar je la . ALLAH sedang uji kesabaran saya .
bersabar la wahai hamba ALLAH .
semuanya baik² saja .
dan yang penting saya takkan berhenti menunggu 'dye'

see next entry
xoxoxo

Just For My Mom





Sometimes I feel my heart so lonely but that's ok
No matter how
my boy just left me, I just don't care
Whenever the rain comes down and it's seems there's no one to hold me
She's there for me, she's my mom

Just for my mom, I write this song
Just for my mom, I sing this song
Coz just my mom, can wipe my tears
Coz just my mom, can only here
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/sheila_on_7/just_for_my_mom.html ]
Trap in a subway, can't remember the day but I feel ok
Damped in damn situation, in every
condition with no conclusion
Whenever the rain comes down and it's seems there's none to hold me
She's there for me, she's my mom

Just for my mom, I write this song
Just for my mom, I sing this song
Coz just my mom, can wipe my tears
Coz just my mom, can only here

Just for my mom, I write this song
Just for my mom, I sing this song
Coz just my mom, can wipe my tears
Coz just my mom, can only here
You may say I have noone, to cover me under the sun
You only get it from your mom, Mom!


kesiankan saya .


semakin hari semakin bosan dengan kehidupan harian .
tah la tak tahu kenapa .
susah ke nak paham perasan saya .
nak jugak mengusik benda² yang terlalu sensitif bagi saya .
saya tahu saya nie tak ade boyfriend .
salah kew tak ade bofie .
1 kesalahankah itu ?
dose kew ?
ye aku tahu , semua dah ade pasangan sekarang .
saya je yang tak berteman lagi .
tapi tak bermakna saya takkan macam nie sampai bile² .
saya tahu , semua nie ade hikmah yang tesirat .
tak ade siapa yang tahu melainkan ALLAH .
maafkan lah saya kalau saya terleka .
tapi saya perlu bangkit dari semua nie .
saya dah penat fikir pasal cinta .
saya tahu cinta akan datang .
tapi tak tahu bile .
saya redha je sekarang .
ade ayah saya cakap cari la .
saya tahu kalau saya cari cinta tu takkan lame .
sebab cinta tu tak datang dari hati yang iklas .
cinta yang desperate je .
baik cinta tu datang sendiri kan .
kan lebih elok . saya tahu ayat nie dah agak lapuk .

"bunga tak cari kumbang"

dah tak boleh pakai zaman moden sekarang .
tapi saya rase ayat tu memang sesuai
untuk harga seorang perempuan .
rase bernilai kalau seorang lelaki tu gentle bile nak seseorang perempuan tu .
baru ade cabaran sikit .
ye tak .?
saya ade cakap kat ayah saya tadi .
"anis suke kalau seorang lelaki itu nak kan anis dye berani jumpa mama and baba
itu menunjukkan dye ade kesungguhan dan hormat family anis "

tapi saya tahu bukan senang nak dapat lelaki macam tu sekarang .
dah kurang . mungkin kalau nak jumpe pown 1 dalam berbilion orang .
tu pown jika dapat jumpe .
kuasa ALLAH . tak ade sape boleh halang .

okelah . dah banyak merepek dah nie .

see at new entry
xoxoxo

nasihat dari hati .


2 hari dah senyap dari update .
busy . busy . busy .
semalam pulak internet buat hal .
so bile internet dah ade .
moOd dah tak sampai .
ye lah , tulis kene ade moOd nanti feel hilang .

oke kite mula story yang jadi dalam 2 hari tak update nie .
story begin like this ,
1 of sister ade problem dengan bofie dye .
serious saya tak tahu ape yang dapat saya bantu .
pengalaman pown ciput jew .
nie pulak nak bagi nasihat . but i try best to being a good elder sister .

first , girl perlu positive thinking .
jangan asyik fikir benda yang bukan² .
tak salah untuk fikir yang sebalik nye . tapi ikut jugak pada masalah yang boy tu bawak .
tak perlu tuduh melulu . yang sakit tu awak .
yang paling penting cool down .
and think resional ape yang perlu kite buat .

second , boy kalau ade problem
dyeorang selalu akan hilangkan diri untuk beberape hari .
so for girl side , bagi boy mase untuk menyendiri .
bile dyeorang dah cool nanti dyeorang akan cari awak dan luahkan
segala²nye dalam mase dyeorang menyendiri .
so girl jangan la pula ingat boy dah pasang lain ,
and tak nak awak dah . tapi kadang² benda yang macam tu pown berlaku .
tapi ingat dalam kepala , kumbang bukan seekor .
dan keep remember yang Allah tak ciptakan dia untuk awak .

third , girl boleh tolong jangan dengar cerita orang boleh ?
ramai sangat yang girl yang suka dengar cerita orang .
boy awak macam tu lah , boy awak macam nie la .
dengar tak salah . tapi trustkan lagi elok .
dyeorang boleh cakap ape² pasal boy awak .
because dyeorang bukan kenal sangat boy awak .
tapi kalau yang dah kenal boleh percaya sikit kowt . hahaha
kalau awak tahu boy awak sayang awak tahap mana ,
tak perlu meragui cinta dye pada awak .
percaya mempercayai satu sama lain kan penting .
ade rase tak puas hati slow talk dengan ur boy .
mane tahu reason dye boleh pakai .
kadang² orang yang suke cakap nie jealous dengan hubungan awak .
so lepas nie jangan percaya sangat cerita² orang .
nak percaya pown boleh , tapi lepas dengar tanya empunye diri .
kalau dye cakap tak , mean tak la

ayat yang perlu awak bagi pada dye kalau awak dah couple lame dengan dye ,
or dah kenal lame dengan dye

"saya percaya awak 100% , awak buat apa saja awak nak buat .
tapi ingat sekali awak mungkir mungkin kepercayaan itu bukan lagi untuk awak ."

bila tengok ape yang saya tulis tak nampak yang saya nie single kan .
tapi saya bercerita berdasarkan pengalaman kawan² ,
ade jugak pengalaman sendiri itu pown tak lame .
mungkin saya salah pilih . ^^ .

for start on saya lebih selesa menunggu .
dan sentiase thinks positive yang cinta ade untuk saya .
now untuk perempuan lagu semangat saya .

"Jangan mengejarnya jangan mencarinya
Dia yang kan menemukanmu
Kau mekar di hatinya
Di hari yang tepat..

Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang dia kan datang
Dan memungutmu ke hatinya yang terdalam
Bahkan dia takkan bertahan tanpamu

Sebukan harimu jangan fikirkanku
Takdir yang kan menuntunku
Pulang kepada mu
Di hari yang tepat

Aku yang kan datang..
(menghampirimu)

see at new entry
xoxoxo

dugaanNya


hari nie rutin harian saya terisi sikit .
ade lain nye hari nie .
hahaha . hari nie teman makcik saya pergi beli barang .
yelah , lagi 2 minggu dye nak kahwin .
pergi beli gula² untuk gift budak² nanti .
sewa dulang . reben untuk bakul .
macam² la . hahaha ,
and hari nie tak stress langsung duduk kat kedai .
dont know why . oke lah hari nie .
tak terlalu banyak berfikir . alhamdulillah sangat² .

tapi tadi before pergi kedai , terfikir jugak .
semua orang ade kawan .
kenapa aku tak ade ? teruk sangat ke kawan macam aku ?
aku tahu nie semua dugaan dari Nya .
Allah nak tengok hambaNya tabah or tak terima ape saja dari Nya .
ape pun dugaan yang sampai saya harus redha .
ini mungkin ketentuanNya untuk saya .
saya tak pernah menyesal dengan apa yang berlaku .
memang salah saya . so saya tak menyesal langsung or marahkan sesiapa .
dan saya maafkan pada sesiapa yang ade buat ape² pown pada saya .
saya tahu saya tak sempurna .
saya cuba jadi insan yang lebih baik dari hari ke hari ,
dan selalu pegang pesan mak tersayang .

" lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik "

saya kan cuba jadi perempuan yang baik itu .
dan jadi anak yang baik jugak .
saya bersyukur dengan semua ini
mungkin ada hikmah disebaliknya .
mungkin ada insan yang lebih baik dari hari ini .
who's know ? kita tunggu .

*sambil tulis tulis blog ambil moOd dengar lagu sedetik lebih :'(

see at new entry
xoxoxo

need something special .


hari nie sama macam semalam .
ia kan same untuk esok ,
dan akan same untuk lusa ,
dan² akan same sampai 26/3
arggh ! tak sabarnye nak tunggu tarikh tu .
bukan tak sabar nak tunggu makcik aku sorang tu kahwin .
tapi tak sabar tunggu saudara mara nak balik .
penuh satu rumah . dari yang kecik sampai yang tue .
sembang sampai pagi . seronok suasana tu .
ia tak selalu jadi , almaklum la saya dah tak ade opah .
dulu time opah ade selalu ikut opah balik kampung opah kat kuala .
sekarang dah tak pergi . nyang pown dah lame tak ade .
kalau ade opah , raye mesti opah bawak pergi ipoh .
raye rumah saudara mara .
bile opah dah tak ade . rindu semua tu .
nasib baik opah ade kembar . dapat lepas rindu kat opah mok .
mase mule² opah tak ade , tak boleh tengok muka opah mok .
sedey rindu opah . coz muka dyeorang same .
now rase tak sabar tu tukar pada opah² and tok² saudara je lah .
ye lah , saya dah tak ade atok dengan nenek .
sebelah ayah and mak .
bile ade majlis² macam nie mesti la nak yang istimewa .
hahaha , *pelik² la kau nie .
istimewa tu bukan ape , istimewa pade harinye .
yelah . hari yang lain aku lalui .
tak ade la same macam hari nie or esok or lusa .
kan³ . !
*now think , ape sebenarnye yang aku nak hari tu ?

see at new entry
xoxoxo

nak lagi ^^

hari nie dah start keje balik .
hmmm . nak cuti lame² cikit .
hahaha . nak kene marah ke ?
kene la laluli hari² yang same balik .
tido *pukul 4 pagi .
bangun , mandi , makan , rehat²
tepat 2.3o siap² pergi kerje .
samapi kedai keje yang same selama 3 bulan ni .
potong² daun sup , potong² timun ,
basuh² mee , potong² serai , lap² meje .
hai . . dah macam lagu dah .
everydays macam tu .
masyuk memang masyuk , nak cakap boring ?
i have no choice . selagi tak dapat tawaran dari U
i have to stay . stay sampai mane² dapat .
keje or belajar . dah tak kisah dah .

ok stop cerita pasal rutin harian .
now dah malas pikir kenape sampai sekarang tak ade bofie .
itu sume nak tolak kebelakang !
dushhh ! hahaha
bende yang tak penting jangan buat kepale kusut .

yang best saya dapat hobi baru !
hahaha , baru tak baru jugak la .
hehe , hobi sekarang kumpul shawl .
macam² shawl dah ade sekarang .
kaler pown dah ade macam² la .
tapi tak boleh lari dari kaler favorite .
black ! mesti ade terselit dalam banyak shawl tu .
nak kate pakai sume tak pulak .
tapi seronok . puas rasenye .
bile penat² keje hari² dapat tengok barang yang kite minat ade depan mate .
hilang rase penat , boring , ape² yang terkurung dalam hati nie .

now dah banyak shawl .
ingat nak tambah koleksi jubah pulak .
tak boleh la tengok jubah kat butik fashionistaboutique .
chantek² . hari tu dah beli 1 . jubah hitam harga 16o .
kali nie ingat nak beli 1 lagi kaler kuning .
baru tengok tadi .
OMG ! sweet sangat . so for this week kene keje keras .
for that jubah ! haha .

so see you at the new entry
xoxoxo

cuti !

hari nie cuti .
alhamdulillah . akhirnye .
dapat la tenangkan kepale yang asyik pening tanpe sebab nie .
nak kate demam tak pulak .
migrin ? mungkin jugak
entah la . nanti saya pergi hospital je check .

so cite ape yang saya buat time cuti 1 hari nie je .
1 jew motif cuti hari ie .
iaitu nak cari shawl untuk wedding my aunt
on 26/3 , nak kan wane purple .
selalu beli tempat lain .
so kali nie terpakse jugak keluar pergi cari jugak shawl
yang seperti yang di inginkan .
mule² tu pergi kmc (komplek menara condong)
kedai tu tutup . pelik betul banyak kedai tutup hari nie .
nak kate hari ahad bukan .
rabu pown banyak kedai tutup .
kepale nie dah blank nak pergi mane pulak .
last aku pilih kedai paling besar kat kmc tu .
tudung ape nak , semue ade .
style lama , baru ape yang tak ade .
mak dengan ayah je tak ade kat situ .
hahaha .
so pusing tak sampai 3 minit pown .
saya dah jumpe ! yes³ .
akhirnye . lihatlah dunia ! .
eh² ! silap . lihatlah ika . kite dah jumpe .
seronok . kat sini macam shawl yang aku selalu beli kat ts tu .
syukur sangat jumpe . dah beli macam tak cukup pulak .
nak lagi . hahaha . esok ajak mama pulak la .
nak beli banyak² kaler .

lepas dah selesai kat kmc ,
pergi serbu giant pulak . ika pulak nak pergi beli barang .
saya pown nak pergi cari shawl lagi .
kene cari seberape banyak yang boleh .
ye la . kalau tak nak boleh bagi sape² yang nak .
hahaha . sunguh la membazir budak anis nie .

after dah beli barang sume , dah selesai dalam giant
kiteorang pergi mcd pulak .
dahage . mane taknye , kalau dah beli tak ingat ape² dah .
so lepak² sampai pukul 5 .
bile dah sampai rumah nie la jadinye





nie salah satu dari yang menjadi pilihan .
ok tak ? sesuai tak ?
esok nak beli lagi la .
^^
jumpe another entry !
xoxoxo

stop it please ^^


arrrgh ! jangan la buat saya macam tu .
tak suke tau . benda yang tak ade jangan di ada²kan
salah tafsir nanti .
habis satu rumah tahu .
ape lah u anja .
saya tak kenal same itu "perfect men"
dont make ridiculous statement please .
semua dah salah anggap .
hahaha . ape lah .
macam mane lah bende² macam ni boleh terlintas dibenak hotak kamu .
tak masuk dek akal betul .
habis saya dah jadi bahan usik along .
owh ! sungguh memalukan .
ape yang terlintas dalam kepala saya sekarang .

"saya dan dia tak setaraf , bak kate pepatah
bagai langit dan bumi .
bagai pipit dan enggang .
antara dua darjat .
dia pandai saya bodoh . sangat² jauh berbeza "
hahaha . so just stop it .

tengah layan² perasaan terus teringat 2 lagu nie .

" nanti kitakan tahu , bertapa bijaknya hidup ,
sepahit apa pun ini , pelajaran yang bererti "

" kegelapan malam ini , menyesakkan jiwa ,
tanpa bintang untuk aku mimpikan mimpimu ,
aku merindu indah bulan , menyuluh kelam malam ,
mengharap bintang akan bersinar .
kesepian hati ini mengundang derita ,
penantian satu seksa bila tanpa balas ,
aku menanti kata hati , darimu satu pasti ,
mengharap mimpi akan hakiki . "

hai layan betul .
sabar dan tunggu je . ^^
jumpe another entry .
xoxoxo